Svar

    Hvor lenge kan man reklamere på et kjøp mellom bedrifter?

    Kort svar

    Kjøperen må si fra innen rimelig tid etter at mangelen ble eller burde vært oppdaget, og senest to år etter at varen ble overtatt — med mindre selgeren har gitt garanti for lengre tid.

    Reglene står i kjøpsloven § 32, som gjelder kjøp mellom næringsdrivende og mellom privatpersoner. Forbrukerkjøp fra en næringsdrivende reguleres av forbrukerkjøpsloven.

    Reklamasjonen må si hva slags mangel det gjelder.

    Den som reklamerer for sent, taper retten til å gjøre mangelen gjeldende.

    Kilde

    Sist kontrollert 2. november 2026.

    Justera er et beslutningsstøtteverktøy som bruker AI — ikke juridisk rådgivning. Konsulter kvalifisert jurist for bindende vurderinger.